Bender-Gestalt II

Szerző: L. Bender, 2003

Bender Visual Motor Gestalt Test II

A vizuo-motoros koordináció érettségének feltárása

A mérőeszköz legújabb változata (Bender II) a felmért képességek kiterjesztése érdekében újabb ábrákkal bővült. A vizuo-motoros memória új felidézési eljárása sokkal átfogóbban képes megragadni a vizuo-motoros készségeket, mint a korábbi változatban. Az egyszerű kiegészítő motoros és perceptuális képességeket feltáró feladatok lehetővé teszik a speciális vizuo-motoros deficitek azonosítását. A mérőeszközt a legtöbb szakember, mintegy bevezető eszközként használja, mivel az egyszerű felépítése kevéssé vált ki ellenállást a vizsgálati személyből. Gyakran a neuropszichológiai károsodások alapvető szűrőtesztjeként alkalmazzák.

A termék import teszt, kérjen árajánlatot az ugyfelszolgalat@giuntipsy.com e-mail címen.

Válassza ki a termékeit
Nincs raktáron
Szerző: L. Bender, 2003
SKU
Bender-Gestalt II

Válassza ki a termékeit

Csoportosított termék tételek
Terméknév Bruttó ár
Bender-Gestalt II teszt
HUF 0
Szerző: L. Bender, 2003

Bender Visual Motor Gestalt Test II

A vizuo-motoros koordináció érettségének feltárása

Az 1938-ban Lauretta Bender által kifejlesztett teszt a vizuo-motoros koordináció mérésén keresztül a vizsgált személy neuropszichológiai funkciókról nyújt megbízható képet. A vizsgált személynek az a feladata, hogy a tesztkönyvben található ábrákat lerajzolja úgy hogy azokat mindaddig nézheti, amíg rajzol.

A mérőeszközt a legtöbb szakember, mintegy bevezető eszközként használja, mivel az egyszerű felépítése kevéssé vált ki ellenállást a vizsgálati személyből. Gyakran a neuropszichológiai károsodások alapvető szűrőtesztjeként alkalmazzák.
A mérőeszköz legújabb változata (Bender II) a felmért képességek kiterjesztése érdekében újabb ábrákkal bővült. A vizuo-motoros memória új felidézési eljárása sokkal átfogóbban képes megragadni a vizuo-motoros készségeket, mint a korábbi változatban. Az egyszerű kiegészítő motoros és perceptuális képességeket feltáró feladatok lehetővé teszik a speciális vizuo-motoros deficitek azonosítását.

A mérőeszköz normáit több mint 4000 fős amerikai reprezentatív minta adatainak felhasználásával alakították ki.

A kutatási eredmények rávilágítottak arra, hogy vizuo-motoros érettség szorosan együttjár a nyelvi készségekkel és az intelligencia különböző funkcióival. A Bender-teszt bármelyik edukációs, pszichológiai vagy neuropszichológiai mérés hasznos bevezető módszere lehet. A Bender-teszt akár az iskolaiérettség-vizsgálatok szűrőtesztjeként, vagy pszichogeriátriai felmérésekben egyaránt jól használható. A mérőeszköz következő területeken való alkalmazhatóságát számos kutatási erdmény és tapasztalat támasztja alá: ADHD, értelmi fogyatékosság, tanulási zavarok, tehetséggondozás, autizmus, Alzheimer kór. 

 

A termék import teszt, kérjen árajánlatot az ugyfelszolgalat@giuntipsy.com e-mail címen.

További információ
Szerző L. Bender, 2003