Leiter-3

Szerző: Gale H. Roid, PhD, Lucy J. Miller, PhD, et al, 2013

Leiter International Performance Scale - Third Edition

Az intelligencia és a kognitív képességek nonverbális mérőeszköze 3-tól 75 éves korig, felvételi idő kb: 20-45 perc.

Az amerikai, spanyol és afrikai fiatalokon végzett összehasonlító eredmények alapján elmondható, hogy a tesztbattéria a kulturális és nyelvi készség torzításától mentesen tudja megragadni az intelligenciát és a megcélzott kognitív képességeket. Az eredmények értékelését az amerikai reprezentatív gyermekmintán készült standardok segítik. A szubteszteken elért eredmények alapján lehetőség van az erősségek és gyengeségek megállapítására.

Az induló tesztkészlet magában foglalja az angol nyelvű kézikönyvet, 3 különböző tesztkönyvet, válaszkártyákat, a méréshesz szükséges kiegészítő tárgyakat, a vizsgálati űrlapokat, az értékelő skálák tesztfüzeteit, valamint az eredmények ábrázolásához szükséges értékelőlapokat. A válaszfüzetek és űrlapok fénymásolása szigorúan tilos és illegális.

Az online megrendeléshez regisztráció szükséges!

A termék adaptációja jelenleg zajlik, ezért átmenetileg nem rendelhető.

Kiadás éve: 2013
Életkor: 3 évtől 74 év 11 hónapos korig
Tesztfelvétel: 60-90 perc
Szerkezet: 10 szubteszt
Hazai adaptáció: Kő Natasa, Mészáros Andrea, Kálózi-Szabó Csilla, Rózsa Sándor, 2023
Norma: 474 fős minta normaekvivalencia vizsgálattal
Szükséges végzettség: C

Select your products
Nincs raktáron
Szerző: Gale H. Roid, PhD, Lucy J. Miller, PhD, et al, 2013
SKU
Leiter-3

Select your products

Csoportosított termék tételek
Terméknév Order Total Incl. Tax
Leiter-3 tesztkészlet
HUF 0
Szerző: Gale H. Roid, PhD, Lucy J. Miller, PhD, et al, 2013

Leiter International Performance Scale - Third Edition

Az intelligencia és a kognitív képességek nonverbális mérőeszköze 3-tól 75 éves korig, felvételi idő kb: 20-45 perc

A Leiter-3 egy olyan nonverbális mérőeszköz, amely az intelligencia és a kognitív képességek játékos és gyors feltárását teszi lehetővé. A tesztbattéria két részből áll: Vizualizáció és okfejtés (VR) és Figyelem és memória (AM). Mivel a mérőeszköz nonverbális, így különösen alkalmas arra, hogy a gyermekek és serdülők kognitív deficitjeit, beszéd, hallási vagy motoros problémáit azonosítsa.

A kutatási eredmények alapján a Figyelem és memória (AM) battéria hatékonyan azonosítja a figyelemhiányos és hiperaktív gyermekeket, valamint a tanulási zavarral küzdőket, de érzékenyen jelez más neuropszichológiai károsodást is.

A vizualizáció és okfejtés, valamint a figyelem és memória területek mellett gyakran alkalmazzák az intelligenciaszint becslésére és a kiemelkedő képességek azonosítására. A kutatási eredmények a Leiter-3 és a WISC-III között igen magas korrelációt mutatnak: r=0,85.

Az amerikai, spanyol és afrikai fiatalokon végzett összehasonlító eredmények alapján elmondható, hogy a tesztbattéria a kulturális és nyelvi készség torzításától mentesen tudja megragadni az intelligenciát és a megcélzott kognitív képességeket.

Az eredmények értékelését az amerikai reprezentatív gyermekmintán készült standardok segítik. A szubteszteken elért eredmények alapján lehetőség van az erősségek és gyengeségek megállapítására.

Az induló tesztkészlet magában foglalja az angol nyelvű kézikönyvet, 3 különböző tesztkönyvet, válaszkártyákat, a méréshesz szükséges kiegészítő tárgyakat, a vizsgálati űrlapokat, az értékelő skálák tesztfüzeteit, valamint az eredmények ábrázolásához szükséges értékelőlapokat.

Az online megrendeléshez regisztráció szükséges!

A teszt teljes egészében angol nyelvű, amerikai normákkal. Összesen 20-20 db Válaszfüzetet és Vizsgálati űrlapot tartalmaz, amelyek elhasználását követően újbóli rendelés szükséges. A válaszfüzetek és űrlapok fénymásolása szigorúan tilos és illegális.

A termék adaptációja jelenleg zajlik, ezért átmenetileg nem rendelhető.

További információ
Szerző Gale H. Roid, PhD, Lucy J. Miller, PhD, et al, 2013